COMMON

#003 Scrut

Scruts live in the deep north, where they burrow long distances through snow and dirt in search of their next meal. They secrete a natural, sticky antifreeze through their fur which prevents their small bodies from freezing. Although they live largely-vegetarian lives, they have been known to eat whatever happens to be available when starving.

Release Date December 20, 2021
Sign up for a free account to claim this creature as your own.

Discover other creatures

Explore an endless universe of ficticious life on NovelGens.

RARE

#142 Nethele

Netheles are physical-realm ghosts that are cursed to haunt cities and forests. They are not necessarily evil but are tricksy, always trying to trick the people they encounter into doing something foolish. Netheles don't have mouths, but can speak...

COMMON

#175 Nemmen

Nemmen are small, purple fish that frequent reefy areas and the deep sea, but are also commonly caught to resell as consumer pets. They are soft to the touch and like to be pet by their owners, unlike most other fish. When nemmen are happy, they b...

UNCOMMON

#320 Blithodurc

Blithodurcs are strange creatures also known as the "silent ones." They have no mouths and instead subsist on a diet of ambient radiation and sunlight. They are about the size of a pea and are made of twisted and fused boneshards of many different...

RARE

#340 Skaða

The skaða are an ancient race of corrupted energy, capable of destroying entire planets in the blink of an eye. It is said that skaða lose one of their countless eyes every time they witness the death of another universe, and the Elder skaða is sa...

UNCOMMON

#348 Krystalloise

This burrowing reptile calls home to deep, underground caverns. Krystalloise lack the typical claws found on other diggers, but are still capable of digging through softer grounds using a mixture of shovel-like fins and incredible strength; howeve...

UNCOMMON

#362 Fjasdijh

Fjasdijh are slender cat-like creatures who dwell deep in caves and reproduce quickly, sometimes giving birth to litters of up to ten offspring at a time. They are nocturnal, spending their days sleeping in underground burrows and emerging at nigh...