COMMON

#173 Alu'fiku

Alu'fiku are reef-dwelling fish most notable for their false "dorsal eye", which remains open while they sleep to help deter smaller predators. This is particularly helpful for alu'fiku because they sleep in open waters, coasting forward as if swimming, rather than hiding somewhere safe for their sleep. This lets the alu'fiku cover vast underwater distances in their sleep and migrate from reef to reef without too much difficulty.

Found in
Release Date June 18, 2022
Sign up for a free account to claim this creature as your own.

Discover other creatures

Explore an endless universe of ficticious life on NovelGens.

COMMON

#025 Baibi

This small monkey navigates long distances by utilizing the bug-like wings on its back and can commonly be seen flying from forest to forest during the day. Their silhouette in flight mimicks those of birds, but birdwatchers with an eye for what t...

COMMON

#020 Starbug

Fully-grown starbugs make up the majority of visible lights in the night sky with their planet-sized bodies, but baby starbugs hatch and spend most of their pre-celestial life on abandoned planets until they learn to fly well enough to pierce grav...

COMMON

#090 Ekkast

The ekkast is a vicious creature that moves on eight legs but can slither through loose ground like a snake, and often feasts on large mammals. While young ekkasts are small enough to use natural rock structures for protection, the adult ekkasts b...

RARE

#032 Frestnoch

Frestnoches evolved a thick fur across their abdomen to keep them warm in the harsh northern climates and have a varying amount of large, chitinous spikes protruding from their body that they use as tools to survive in the harsh wilderness. They l...

RARE

#151 Zamperk

Zamperk are large, powerful creatures related to ancient dragons, but classified as a modern hydra. They are covered in thick dragon scales made of opaque crystals and have large, razor-sharp claws and teeth. They have long, whip-like tails with a...

RARE

#199 Hæglre

Hæglres are large, flightless birds that spend most of their time scavenging for food in the snow-covered plains of the world. They are very social creatures that live in groups of up to twenty individuals. In the harsher winters, they will gather...