UNCOMMON

#193 Udeneth

The udeneth is a large, light-colored creature that somewhat resembles a llama. It has no ears or nose and must rely on sight and touch to find its food. Udeneths are found on mountainsides where they frequently burrow into the snow, where they will sleep, store food, or hide from other creatures. They are very sensitive to light and will glow when they are touched or if they feel threatened.

Found in
Release Date July 08, 2022
Sign up for a free account to claim this creature as your own.

Discover other creatures

Explore an endless universe of ficticious life on NovelGens.

UNCOMMON

#019 Braggen

Braggens are large, blue birds that are known for their ability to fly extremely fast. They are very difficult to catch and can be found most often in forests following a wildfire. Braggens are extremely intelligent and can communicate with humans...

COMMON

#124 Jotam

Jotams are small, furry creatures that resemble a cross between a squirrel and a large mouse. They have large ears and a long, boney tail, and their bodies are covered in soft, gray fur. Jotams have excellent memories; they also have a good sense ...

RARE

#118 Herenella

Herenellas are seahorse-like creatures whose bodies form non-euclidean shapes. They feed on ambient temperature differences deep in the ocean. These creatures are very intelligent and will often be found in tight clusters of dozens to hundreds. He...

COMMON

#155 Gebloon

The gebloons are a race of intelligent beings that resemble orange blobs with a face. They are about 3 feet tall and have four arms and two legs, although those appendages are usually part of their blob and out of sight when not in use. Gebloons l...

COMMON

#173 Alu'fiku

Alu'fiku are reef-dwelling fish most notable for their false "dorsal eye", which remains open while they sleep to help deter smaller predators. This is particularly helpful for alu'fiku because they sleep in open waters, coasting forward as if swi...

UNCOMMON

#362 Fjasdijh

Fjasdijh are slender cat-like creatures who dwell deep in caves and reproduce quickly, sometimes giving birth to litters of up to ten offspring at a time. They are nocturnal, spending their days sleeping in underground burrows and emerging at nigh...